Erittäminen

Olemme edenneet opiskeltavissa asioissa erittämiseen asti. Erittämiseenhän kuuluvat virtsaaminen, ulostaminen, oksentaminen ja haihtuminen.

Virtsaaminen, tehtävä: Mitä seurataan virtsan laadusta ja miksi?

  • väri: tummuus-vaaleus. veri – punajuuri?
  • sakka: infektio- bakteerit/virukset
  • sokeri
  • proteiini
  • pH
  • haju: makea, paha, asetooni..

Kertasimme virtsanerityselimistön pääpiirteisen rakenteen ja kävimme läpi virtsaamiseen liittyvää termistöä. Moni termeistä oli sellaisia, joita en ole kuullut ennen. Mielestäni keskeisimpiä termejä ovat ainakin bakteruria; virtsassa bakteereja, glukosuria; virtsassa sokeria ja proteinuria; virtsassa proteiinia.

Lisäksi kävimme läpi katetrointia. Varmasti toimenpide, joka tulee vaatimaan harjoittelua onnistuakseen luontevasti.

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s